Stasjonsbyen

Stasjonsbyen
Flere og flere organiserer deler av undervisningen på småskoletrinnet som stasjonsundervisning. Særlig gjelder dette i klasser hvor man jobber med veiledet lesing på en av stasjonene. Vi lanserer nå et helt nytt system for denne typen undervisning. Hver modul kan brukes uavhengig av de andre, men sammen danner de en gjennomtenkt helhet hvis man velger å bruke alle, nemlig Stasjonsbyen!
Her er det stasjoner for lesing alene og i gruppe, skriving av bokstaver og små tekster, regning og forming. Enten klassen din arbeider med TIEY eller andre typer stasjonsundervisning: Stasjonsbyen har noe for alle!

Stasjonsbyen består foreløpig av disse stasjonene:

Sentralstasjonen

Sentralstasjonen
Sentralstasjonen er en praktisk lærerveiledning med massevis av ideer til hvordan man kan drive stasjonsundervisning! Her finner du en mengde forslag til oppstart og gjennomføring av timene, flere kopioriginaler til stasjonene, og plass i permen til det du selv samler av stasjonsmateriell etter hvert.

Regneraketten

Regneraketten 
Regneraketten består av et hefte med instruksjoner og matematiske oppgaver som kan stå oppslått foran elevene samt 12 plasthunder de kan bruke når de løser oppgavene. De fleste oppgavene krever at man samarbeider og funderer sammen i ei gruppe, men likevel er de utformet slik at også elever som ikke kan lese skal kunne være i stand til å oppfatte hva oppgaven går ut på. Regneraketten kommer i en flott eske.

Papirbåten

Papirbåten 
Papirbåten er en formingsstasjon hvor elevene arbeider med papir. Her skal elevene bl.a. lage en flott papirfigur til hver bokstav. Stasjonen består av et hefte med tydelige, visuelle instruksjoner som kan stå oppslått foran elevene. Maler til å kopiere på farget papir følger med.

ABC-toget

ABC-toget 
ABC-toget er arbeidsbøker hvor elevene øver på å lytte ut bokstavlyden, finne bokstaven i ord, trene finmotorikk og ikke minst; øver seg på å forme bokstavene. For å underlette differensiering, har vi delt alfabetet i to: De mest brukte bokstavene kommer først i rød bok (finnes i to nivåer, avhengig av om eleven har knekt lesekoden eller ikke) og så følger resten av alfabetet i blå bok (også den i to nivåer). Dette betyr at elever som lærer å lese i løpet av skoleåret kan bytte nivå etter halvgått løp.

Regleflyet

Regleflyet 
Å bruke rim, sanger og regler i arbeidet med den første lese- og skriveopplæringen, er en velprøvd metode. Regleflyet tilbyr et ferdig opplegg, hvor et dikt eller ei regle er valgt ut til hver bokstav. Diktet presenteres sammen med skrive- eller tegneoppgaver som elevene jobber med, avhengig av hvilket nivå de befinner seg på. Her kombinerer vi lese- og skriveopplæring med kulturformidling!

Se også BOKBUSSEN. BOKBUSSEN er en del av Stasjonsbyen - et helhetlig opplegg for stasjonsundervisning på 1. trinn.

Vis hele omtalen... Skjul utvidet informasjon...

1 treff i Stasjonsbyen

Visning Rutenett Liste
Produkter - klikk på produktet for å bla i boken
per side
Bruk synkende rekkefølge
 1. Regneraketten Grunnleggende matematikkforståelse

  Regneraketten Grunnleggende matematikkforståelse

  15.08.2013
  9788249216635
  Bokmål/Nynorsk
  Mer informasjon om Regneraketten Grunnleggende matematikkforståelse
  Bokmål/Nynorsk
  kr 599
  På lager
  Regneraketten Grunnleggende matematikkforståelse
  Skjul utvidet informasjon
  - Grunnleggende matematikkforståelse for småskoletrinnet
  Regneraketten er en samling logiske, finurlige og matematiske oppgaver som får elevene til å tenke og diskutere med hverandre i par eller mindre grupper. Her skal de bl.a. vurdere hva som hører sammen/ikke hører sammen, hva som kjennetegner noe, matche størrelser, former eller farger og gjenkjenne skjulte former og mønstre. Her får elevene bruk for både sin erfaring og sin fantasi!
  I Regneraketten finner du et hefte med oppgaver som kan stå oppslått foran elevene, samt geometriske figurer og 12 plasthunder som de kan bruke når de løser oppgavene. En enkel lærerinstruksjon følger også med. Oppgavene har meget enkel tekst, på både bokmål og nynorsk.
  Regneraketten er utviklet med tanke på stasjonsundervisning, men kan selvsagt også brukes i annen type undervisning.

  Produktdetaljer

  • Utgivelsesår 15.08.2013
  • ISBN 9788249216635
  • Trinn 1, 2
  • Innbinding Heftet
  • Sider 48
  • Målform Bokmål/Nynorsk
Oppdaterer... Oppdaterer...