Skriving i begynneropplæringen

Skriving i begynneropplæringen

I denne boka presenteres over 30 meningsfulle skriveaktiviteter for elever på 1.-2. trinn. Aktivitetene har som mål at elevene skal få oppleve mening, mestring og motivasjon. I tillegg blir det gitt råd om bokstavlæring og planlegging og gjennomføring av skriveoppdrag.

For å støtte læreren er det laget konkrete lærerveiledninger som viser hvordan læreren kan lede elevene gjennom en skriveprosess. Boka har i tillegg modelltekster og konkrete skriverammer som kan være en støtte i arbeidet.
Forfatterne, Iris Hansson Myran, Marita Byberg Johansen, Anne Holten Kvistad, Kathrine Vik Tollaksen og Gustaf B. Skar, er ansatt ved Skrivesenteret. Dette sier de om boka: "Denne boka kom til fordi vi så gjerne ville dele skriveaktiviteter som Skrivesenteret gjennom mange år har utviklet for å støtte lærere i arbeidet med skriving i begynneropplæringen."

Gi elevene dine økt skriveengasjement, skriveglede og en funksjonell og meningsfull skriveopplæring!

Vis hele omtalen... Skjul utvidet informasjon...

1 treff i Skriving i begynneropplæringen

Visning Rutenett Liste
Produkter - klikk på produktet for å bla i boken
per side
Bruk synkende rekkefølge
 1. Skriving i begynneropplæringen – en praktisk innføring

  Skriving i begynneropplæringen – en praktisk innføring

  18.06.2021
  9788249221875
  Bokmål
  Mer informasjon om Skriving i begynneropplæringen – en praktisk innføring
  Bokmål
  kr 399
  På lager
  Skriving i begynneropplæringen – en praktisk innføring
  Skjul utvidet informasjon
  Gi elevene dine økt skriveengasjement, skriveglede og en funksjonell og meningsfull skriveopplæring!

  I denne boka presenteres over 30 skriveaktiviteter for elever på 1. og 2. trinn. Aktivitetene har som mål at elevene skal få oppleve mening, mestring og motivasjon. Boka har i tillegg et eget kapittel som formidler hva forskning sier om skriveutvikling og skriveopplæring. Det blir også gitt råd om bokstavlæring og planlegging av skriveoppdrag. Til slutt presenteres et vurderingsverktøy som kan gi informasjon om de yngste elevenes skriveutvikling.

  Til hver skriveaktivitet er det laget lærerveiledninger som viser hvordan læreren kan lede elevene gjennom en skriveprosess, steg for steg. Boka har modelltekster og skriverammer som kan være en støtte i arbeidet.

  Skriving i begynneropplæringen er tilpasset læreplanverket for Kunnskapsløftet 2020. Boka er særlig egnet for lærere som arbeider med de yngste elevene, men den kan også gi lærerstudenter et innblikk i hvordan en funksjonell tilnærming til skriving kan gjennomføres i praksis.

  Forfatterne, Iris Hansson Myran, Marita Byberg Johansen, Anne Holten Kvistad, Kathrine Vik Tollaksen og Gustaf B. Skar, er ansatt ved Nasjonalt senter for skriveopplæring og skriveforsking (NTNU). Denne boka kom til fordi de så gjerne ville dele skriveaktiviteter som Skrivesenteret gjennom mange år har utviklet for å støtte lærere i arbeidet med skriving i begynneropplæringen.

  Produktdetaljer

  • Utgivelsesår 18.06.2021
  • ISBN 9788249221875
  • Trinn 1, 2
  • Innbinding Heftet
  • Sider 160
  • Målform Bokmål
Oppdaterer... Oppdaterer...