Vilde – med mattehjertet i hånden 


I disse dager finner drammenslæreren Vilde god trøst, håp og inspirasjon i å se elevenes lykke over de matemagiske øyeblikkene. Hun er initiativtager til Facebookgruppen "Matematikkside for lærere i grunnskolen - del lær spør", med god hjelp av tidligere kollega Helga Falch Johannesen. Den brukte hun forrige uke sin stemme for å oppmuntre rundt 10 000 andre lærere i en krevende tid.


Tekst: GAN Aschehoug

 

 

– Helt vilt. Gruppa er blitt en levende møteplass for utrolig mange! forteller Vilde. Dette forestilte hun seg ikke i 2015, da gruppa ble opprettet. Vilde Caroline Bråthen har jobbet som lærer i mange år, og har tilleggsutdanning i matematikk. For henne har matematikkfaget alltid betydd mye.

– Det slo meg hvor viktig det er akkurat nå, å holde på magien og huske på hva faget kan gi av små øyeblikk og gode opplevelser. Det betyr ekstra mye å kjenne litt på mestringsfølelse, og å kunne bidra til at kollegaer og andre mattegale kan hjelpe hverandre, gjør at mattehjertet vokser en størrelse eller tre, Vilde. Hun er både overrasket og takknemlig over hvordan gruppa har vokst de seks årene den har eksistert.
 
Den ihuga mattelæreren rekker imidlertid også andre ting, som å forfatte oppgaver til regnefortellingsappen Mine ledetråder. Det er GAN Aschehougs produksjonsapp der elevene selv skal skape matematisk innhold, som går inn i klassens oppgavebank. 
 

 

 

Vil du delta i det matematiske fellesskapet? Bli med i Facebookgruppen "Matematikkside for lærere i grunnskolen - del lær spør".

 

Mine ledetråder - les mer om det digitale læremiddelet her.